Elektrische step voor volwassenen

Ben je op zoek naar de beste elektrische step voor volwassenen, dan snappen we dat absoluut! Elektrische steps worden steeds vaker gebruikt. En dat is niet voor niets: de beste steps voor volwassenen bieden echt een hoop voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Ze zijn beter voor het milieu dan auto’s of scooters, je kunt ze gemakkelijk meenemen in de trein, en je hoeft niet veel moeite te doen om toch flink wat snelheid te hebben.

Nu zijn er redelijk wat verschillende e-steps op de markt, dus echt gemakkelijk is het niet om de beste elektrische step voor volwassenen te vinden. Vandaar dat we je graag een handje verder willen helpen. Want wat typeert een e-step voor volwassenen? En wat zijn goede eigenschappen om op te letten? Dat leggen we je graag uit in dit artikel!

De beste elektrische step voor volwassenen kopen: waar let je op?

 • Hoeveel gewicht kan de step voor volwassenen dragen?

  Dit is natuurlijk het belangrijkste om te checken als je een e-step voor volwassenen wilt kopen. De meeste geschikte steps kunnen tot maximaal 100 kilo dragen. Dat kan weleens hoger zijn, bijvoorbeeld 120 kilo. Kindersteps hebben meestal een maximum belastbaarheid van ongeveer 60 kilo. Dat is dus voor de meeste volwassenen iets te licht. Het is niet onbelangrijk om hierop te letten, want je wilt natuurlijk wel gewoon dat die step je gewicht kan houden 😉

 • Wel of geen zitje?

  Er zijn e-steps voor volwassenen op de markt met of zonder zitje. Het kan voordelen opleveren als je een zadel op je step hebt. Je kunt dan bijvoorbeeld comfortabel gaan zitten tijdens het rijden. De step wordt dan bijna een soort scooter. Als je wat langer onderweg bent met de step, dan kan het vervelend worden om lang te moeten staan. Een zitje biedt dan uitkomst.

 • Volwassene leggen vaak grotere afstanden op hun step af?

  En dan bedoelen we rijden, zonder dat je de accu tussendoor hoeft op te laden. Dit is namelijk bepalend voor het soort accu dat de e-step voor volwassenen moet hebben. Sommige accu’s laden erg snel op (in een aantal uur), waarna je tot wel 45 minuten met je step zou kunnen rijden. Dat is natuurlijk het meest ideaal! In onze Top 5 lijst hieronder hebben we elektrische steps voor volwassenen geselecteerd die allemaal prima accu’s hebben. Maar toch verschillen ze qua eigenschappen. Als je het belangrijk vind dat de step zo lang mogelijk kan rijden, let hier dan zeker op bij je aankoop.

 • Snelheid bij steps voor volwassenen.

  Wil je flink wat vaart kunnen maken met de step, dan is het goed om te checken wat het vermogen is. Als je opzoek bent nr de beste step voor volwassenen raden aan om minstens 500 watt aan te houden. Dan trekt de step snel genoeg op en kan hij goed vaart maken, ook als je bijvoorbeeld een heuveltje op rijdt. Wil je echt flink in de bergen gaan rijden op vakantie, dan is het raadzaam om een hoger vermogen te kiezen.

 • De step moet veilig zijn

  Dat spreekt natuurlijk voor zich, maar sommige e-steps zijn toch veiliger dan anderen. De goede elektrische steps zijn dan bijvoorbeeld beveiligd tegen kortsluiting, overladen en ontladen, lage spanning of afwijkingen qua temperatuur.
  Ook zijn de remmen veilig, en het liefst dubbel – dat wil zeggen dat beide wielen aan de voorkant en de achterkant een remschijf bevatten. Dan vlieg je namelijk niet over de kop als je een keer flink moet afremmen.
  Ook is het wel zo prettig als de step beschikt over goede, heldere verlichting. En ook als de banden schokbestendig zijn en een anti-slip structuur hebben. Dan glij je niet zomaar uit als het wegdek bijvoorbeeld wat natter is. Ook helpt de dikte van de banden mee: dikkere banden zijn op meerdere soorten wegen te gebruiken. Het frame moet uiteraard ook stevig zijn, zodat de step niet zomaar uit elkaar valt.

 • Zal je de step vaak gaan dragen?

  Dan is het namelijk slim om te kijken naar het gewicht van de e-step. De wat lichtere steps zijn uiteraard gemakkelijker om te tillen. Daarnaast zijn er steeds meer opvouwbare elektrische steps op de markt, waardoor het minder moeite kost om deze te dragen. Wat je in dit geval dus nodig hebt, is een lichte en opvouwbare e-step.

 • Een step voor volwassenen heeft grote wielen

Dat het fijn is om grote wielen te hebben bij een elektrische step is een feit. Maar voor volwassenen is het nog belangrijker. Omdat volwassenen groter en zwaarder zijn word de kans op voorover kantelen groter wanneer je over een drempeltje of lage stoeprand gaat. Bij elektrische steps voor volwassenen raden we aan om minimaal 10 inch wielen te gebruiken.

Om je een handje te helpen met de keuze voor een goede elektrische step voor volwassenen, hebben we een selectie gemaakt van de beste steps. We selecteerden op verschillende eigenschappen, zoals de prijs/kwaliteitsverhouding en online klant reviews. Ervaringen van andere consumenten zijn wat ons betreft van onschatbare waarde, want zo weet je hoe de e-step in de praktijk presteert. Daarnaast hebben we bij deze selectie natuurlijk gelet op verschillende eigenschappen die de step extra geschikt maakt voor volwassenen. We hopen dat je een keuze kunt maken. In dat geval: veel step-plezier!

De beste E-step voor volwassenen Top 5:

De Xiaomi M365 Pro is de vernieuwde versie van de zeer populaire Xiaomi M365 e-step. Het model is niet alleen vernieuwd, maar ook verbeterd ten opzichte van de klassieke M365. En dat betekent dat deze Pro met name meer vermogen heeft dan zijn voorganger. De step kan tegen een regenbui en is stofdicht. Daarnaast kan hij tot 25 km per uur en houdt hij een persoon van maximaal 100 kilo. De accu houdt het tot 45 minuten lang vol. Daarnaast zijn de banden 8,5 inch. En last but not least: de step heeft een app die bijgeleverd wordt. Je kan dan al je prestaties bijhouden via je smartphone. Handig!  
More details +
Pluspunten:
 • Flink vermogen
 • Lange accuduur
 • Een bijgeleverde app om o.a. je snelheid en rijpatronen bij te houden
Minpunten:
 • Deze step is wat zwaarder dan zijn voorganger, namelijk 14,2 kilo.
Een van de beste elektrische steps die momenteel op de markt is, is wel deze van Segway. Dit bekende merk heeft zich gewaagd aan het maken van e-steps en met succes: deze Ninebot is licht (14 kilo) en heeft een goede accu waardoor hij erg snel is. Hij kan tot maximaal 100 kilo dragen. Laad de step voor ongeveer 7 uur op en je kan er vervolgens 45 kilometer mee rijden zonder tussentijds de accu op te hoeven laden. De step heeft LED lichten én cruise control, waardoor je zeker weet dat je de maximum toegestane snelheid niet zal overtreden.
More details +
Pluspunten:
 • Tot 45 kilometer rijden zonder tussendoor op te hoeven laden - dus een flinke actieradius
 • Snelheid
Minpunten:
 • Het spatbord is aan de kleine kant, waardoor regen weer omhoog kan spatten via het achterwieltje
 • De vering kan beter
Deze step van het merk Phaewo is niet de enige die opvouwbaar is, maar is wel een van de lichtste (12 kilo). Daardoor is het een goede step om onderweg mee te kunnen dragen. Daarnaast kan de step bestuurders tot 120 kilo aan, wat meer is dan de meeste elektrische steps. Je rijdt er een maximale snelheid van 25 kilometer per uur mee, en de accu houdt het vol tot 15 á 25 kilometer. Voordeel is wel dat de accu ook weer snel is opgeladen, namelijk binnen 3 uur. De step heeft 2 snelheden, verlichting en 8,5 inch banden. En oja, het opvouwen gaat ook nog eens erg snel en gemakkelijk!
More details +
Pluspunten:
 • Lichte step, handig om mee te dragen
 • Kan meer gewicht hebben dan de meeste e-steps
Minpunten:
 • De accu houdt het niet heel lang vol (20 minuten ongeveer), maar is wel weer snel opgeladen
Deze Ninebot ES2 van Segway is een veel verkochte step. Eigenlijk lijkt hij ook behoorlijk op zijn opvolger, de ES4. Het verschil zit hem in de hoeveelheid vermogen. Maar veel scheelt het niet: slechts 100 watt. Deze ES2 heeft een vermogen van 700 watt en is dus ook al lekker krachtig. De step houdt het normaal gezien 25 minuten lang vol. Neem je er een extra externe accu bij, dan zelfs tot 45 minuten. En daarnaast kan de step tot 25 km per uur rijden.
More details +
Pluspunten:
 • Is niet zwaar: 12,5 kg
 • Houdt het lang vol, en met extra batterij nóg langer
Minpunten:
 • De Ninebot ES4 heeft iets meer vermogen (800 in plaats van 700 watt)
Deze e-step is een van de weinig steps die je legaal op de openbare weg mag gebruiken in Nederland! Dat is volgens ons toch wel een van de grootste voordelen van deze step. Daarnaast is hij technisch gezien ook helemaal niet slecht: je kunt de step opvouwen, hij haalt max 21 kilometer per uur, en houdt het vervolgens tot 30 minuten lang vol. Het vermogen van de step is 500 watt, en hij is in ongeveer 7 uur opgeladen. Wie de step veel zal willen gaan dragen is het wel een nadeel dat de step 43 kilo weegt. Maar dat zorgt anderzijds wel voor een duurzame, stevige kwaliteit. De step heeft een Italiaans tintje (gezien de naam en het design), wat de step origineel maakt. Daarnaast zijn de banden geschikt voor verschillende soorten wegen.
More details +
Pluspunten:
 • Mag op de openbare weg gebruikt worden
 • De step is opvouwbaar
Minpunten:
 • Zwaar (43 kg)

Elektrische steps voor volwassenen en de wetgeving

Helaas zijn veel elektrische steps nog niet legaal om te gebruiken op de weg in Nederland. Er zijn veel andere landen in Europa waar de elektrische step al niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Jammer genoeg is het in Nederland nog niet zo ver. We hopen natuurlijk dat dit zal gaan veranderen. De overheid is wel bezig met het onderzoeken van de elektrische steps voor volwassenen, en hoe ze veilig gebruikt kunnen worden.
Tot nu toe zullen we het moeten doen met de regels die gelden. Of je neemt het risico om toch met een “illegale” step de straat op te gaan natuurlijk. Maar dat moet je zelf beslissen 😉 Hier zijn namelijk verschillende ervaringen mee. De ene persoon gebruikt al tijden een elektrische step op straat zonder problemen. En een ander kan de pech hebben dat de e-step in beslag wordt genomen.

Lees voor meer informatie over de wetgeving rondom het gebruik van de elektrische step op de openbare weg, ons artikel daarover.

We hopen dat we je verder hebben kunnen helpen bij het vinden van de beste elektrische step voor volwassenen. Heb je nog opmerkingen, feedback of vragen dan horen we natuurlijk graag van je. Je kunt dan een bericht achterlaten via het reactieformulier hieronder of via ons contactformulier.

Wil je meer weten over elektrische steps, bijvoorbeeld wat de beste elektrische step is (algemeen), lees dat ons artikel via de link.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter