Elektrische step off road

Elektrische step off road

Zoek je een elektrische step die je off road kan gebruiken? Dus simpel gezegd: een e-step die het nog steeds goed doet op onverharde wegen? Dan helpen we je graag met het kiezen van de beste off road elektrische step. Er zijn natuurlijk veel verschillende e-steps te koop, en we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet!

En om je step toch te kunnen gebruiken in bijvoorbeeld het bos (no pun intended ūüėČ ), geven we je graag wat aanwijzingen waardoor je de beste elektrische step met grote wielen kan kopen.

Want dat is een van de voorwaarden voor een step die off road te gebruiken is: dikke wielen. En dan het liefst wielen met een diepe structuur erin, zodat je niet snel uitglijdt als het ergens wat gladder is.

Je elektrische step off road gebruiken? Kies voor grote wielen

Hoe dik moeten die wielen zijn dan? Om echt te spreken van dikkere, grotere off road wielen, moeten ze toch minstens 8 inch zijn, maar liefst dikker dan 10 inch.
De dikte van de banden zorgt ervoor dat je meer grip hebt op het wegdek. Smalle banden blijven al gauw ergens tussen steken, gaan kapot of zelfs om de haverklap lek. Dus het is belangrijk dat je elektrische step grote wielen heeft.

Wiel groeven

Diepere groeven in de banden van de elektrische step zorgen ervoor dat je niet snel uitglijdt als het wegdek wat gladder is. Ook kun je zonder problemen op zand – en steenweggetjes rijden. Dat kan bijvoorbeeld erg handig zijn als je de step wilt gebruiken tijdens het uitlaten van je honden op onverhard terrein. Maar natuurlijk ook als je de step graag gebruikt om de langere wandelingen door de natuur vol te kunnen houden. Waar je de step buiten ook voor gebruikt: let erop dat de elektrische step off road situaties aan kan.

Minimale vermogen van een off road e-step

In principe is het een combinatie van genoeg vermogen en goede banden wat een e-step geschikt maakt voor verschillende terreinen. Maar als je kijkt naar de hoeveelheid vermogen, dan kun je stellen dat een vermogen van minimaal 800 watt toch wel de voorkeur heeft. Met 500 watt en prima banden red je je waarschijnlijk ook nog wel als je geen heuveltjes op hoeft te rijden, of als je niet op het strand of in ander los zand rijdt. We kunnen in ieder geval aanraden om te kiezen voor 800 √° 1000 watt (ja, er bestaan gelukkig goede off road e-steps met een vermogen van wel 1000 watt!).

Elektrische step met dikke banden: dit zijn de beste

De beste elektrische step met grote wielen kopen: let hierop!

Helaas zijn nog niet alle elektrische steps legaal te gebruiken op de openbare weg in Nederland. Wij zien het graag anders, maar we hopen dat hier nog verandering in zal komen. Wat nu het beste is om te doen, is in ieder geval heel goed opletten of de e-step die je wilt kopen de weg op kan en mag.

In de bovenstaande lijst hebben we enkele elektrische steps verwerkt die gebruikt mogen worden op de openbare weg zonder dat je je step hoeft in te leveren (alhoewel hier niet heel streng op gecontroleerd wordt, als we verschillende bronnen moeten geloven). Sommige e-steps in onze selectie zijn daarentegen nog niet toegestaan (dat wil zeggen: nog niet goedgekeurd door het RDW). Het is je eigen verantwoordelijkheid of je een elektrische step met dikke banden wilt kopen die legaal te gebruiken is, of eentje die nog niet is toegestaan.

Wil je hier meer over weten? En een step kopen die zonder twijfel legaal te gebruiken is op straat? Bekijk dan ons artikel over de legale elektrische steps voor de openbare weg.

E-Wieltjes.nl
Logo