Beste elektrische vouwfiets

Of je nu op vakantie gaat of thuis lekker rond wil rijden, de beste elektrische vouwfiets is ideaal voor elke situatie. Het is niet alleen gemakkelijk mee te nemen, maar ook makkelijk om te besturen.

Waarom is een elektrische vouwfiets zo handig?

Het aanschaffen van een elektrische vouwfiets heeft meerdere voordelen. Deze voordelen maken je leven een stuk gemakkelijker, waardoor je meer tijd bespaart en dus sneller kan genieten van andere dingen. Welke voordelen dat zijn, lees je hier!

  • Gemakkelijk mee te nemen

Doordat de fiets opvouwbaar is, heb je uiteindelijk maar een klein “pakket” om mee te nemen als je ergens met de auto of lopend naartoe gaat. Zodra je je fiets dan nodig hebt, vouw je hem uit en kan je gelijk wegfietsen. Het bespaart dus niet alleen ruimte, maar ook tijd. Daarnaast mag een vouwfiets altijd kosteloos mee in de trein en heb je geen fietsendrager nodig wanneer je je fiets mee wil nemen op vakantie

  • Sneller onderweg

Dankzij de elektrische ondersteuning van de fiets, gaat het trappen een stuk makkelijker en kan je je snelheid ook zonder problemen verhogen. Zo kan je zelf voldoende energie besparen zonder daar je snelheid voor in te hoeven leveren. Tegenwind is geen probleem en wind mee is alleen nog maar leuker. Bovendien is een elektrische vouwfiets al gauw sneller dan een gewone fiets.

  • Milieuvriendelijk

Wanneer iemand snel op zijn bestemming wil aankomen, denkt men al gauw aan een auto of brommer/scooter. Deze zijn echter niet gauw milieuvriendelijk in zowel uitstoot als productie. Een fiets stoot van zichzelf geen schadelijke stoffen uit en een elektrische fiets doet dat aanzienlijk minder dan een brommer. Daarom is een elektrische vouwfiets een milieuvriendelijke oplossing om snel op je bestemming aan te komen.

Beste elektrische vouwfiets kopen: waar op letten?

Wanneer je de beste elektrische vouwfiets wil aanschaffen, moet je wel altijd op een aantal dingen letten. Deze punten zijn afhankelijk van je wensen en doeleinden, maar soms ook van je budget. Een elektrische vouwfiets is namelijk niet altijd even goedkoop. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de volgende punten.

  • Accu

Omdat de elektrische vouwfiets een accu heeft, kan je deze niet onbeperkt blijven gebruiken. Hij moet namelijk zo nu en dan opgeladen worden. Dit kan in veel gevallen gewoon thuis, maar je moet dan eerst wel thuis zien te komen. Sommige elektrische vouwfietsen zijn alleen voor kleine afstanden te gebruiken. Zij hebben een kleine accu en werken daarom ook korter. Andere vouwfietsen hebben een langere accuduur, maar zijn vaak wel wat zwaarder en prijziger. 

Ook is het verstandig om te kijken naar het type accu op de fiets. Sommige accu’s kan je namelijk loskoppelen, waardoor je de fiets ook gemakkelijk kan gebruiken als een reguliere fiets. Andere accu’s zitten vast en kunnen niet losgekoppeld worden.

Als laatste is de locatie van de accu ook belangrijk. Veel fietsen hebben de accu op de achterkant van de fiets, onder de snelbinders. Dit is de meest voorkomende plek. Sommige fietsen dragen de accu echter op het frame, of verwerkt in de fiets zelf. Dit heeft ook te maken met de verplaatsbaarheid van de accu en het gewicht. Houd dat daarom goed in de gaten.

  • Hoe opvouwen?

Ook onder de vouwfietsen heersen nog verschillen. Zo kan je kiezen voor een vouwfiets die volledig inklapbaar is, maar heb je ook fietsen waarbij je alleen het stuur en zadel kan inklappen. Afhankelijk van je gewenste gebruik en de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt, is het handig om te kijken naar de grootte van de opgevouwen fiets. 

  • Gewicht

Hoewel vouwfietsen over het algemeen veel lichter zijn dan een reguliere fiets, moet je er wel nog rekening mee houden dat een elektrische vouwfiets een accu met zich meedraagt. Deze accu’s zijn zwaar en verhogen daarom ook het totaalgewicht van de fiets. Een vouwfiets met kleine accu weegt zo’n 8-11 kilo terwijl een vouwfiets met grotere accu toch al snel 17 kilo weegt. Wanneer je van plan bent de fiets veel mee te nemen onderweg, is het wellicht verstandig om een lichter model te kiezen.

  • Materiaal

Vaak zijn vouwfietsen gemaakt van aluminium. Dit komt omdat aluminium licht in gewicht is, het is stevig en roest niet. Als je echter een vouwfiets van een ander bouwmateriaal tegenkomt, is het verstandig om je af te vragen of dit materiaal stevig genoeg is voor langdurig gebruik. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe de onderdelen van de fiets vastgemaakt zitten. Je trappers of stuur moeten er natuurlijk niet zomaar afvallen tijdens het fietsen.

  • Wielgrootte

Vouwfietsen hebben over het algemeen kleinere wielen dan een reguliere fiets. Dit maakt ze makkelijker om mee te nemen, maar zorgt er wel voor dat je minder balans hebt op de fiets zelf. Er zijn ook elektrische vouwfietsen met grotere wielen. Deze zijn vaak echter zwaarder en wat lastiger om op te vouwen. Let dus goed op je eigen evenwicht voordat je een elektrische vouwfiets aanschaft.

  • Remmen

Heb je liever een fiets met een handrem, of gebruik je juist liever een terugtraprem? Beide remmen werken prima, maar hebben net een ander mechanisme. Afhankelijk van wat je fijn vindt, is het verstandig om dit mee te nemen in je uiteindelijke beslissing.

  • Versnellingen

Ondanks dat je elektrische ondersteuning hebt, is het toch fijn wanneer je tussen verschillende versnellingen kan schakelen. Let dus goed op om te zien of je elektrische vouwfiets versnellingen heeft of niet. 

Onze top 5 beste elektrische vouwfietsen

Om je een beter beeld te geven van de beste elektrische vouwfiets, hebben wij een top vijf opgesteld met uitstekende elektrische vouwfietsen voor elk gebruik. Neem ze op je gemak even door!

De elektrische vouwfiets van Popal heeft handige handremmen, zes versnellingen en een wielmaat van 20 inch. De fiets heeft een accu van 420 Watt, waar je dus gemakkelijk een aantal uur kan fietsen met trapondersteuning. Een grote bonus van deze fiets is dat het een Lcd-scherm bevat waarop je tijdens het fietsen alle benodigde informatie kan zien, zoals je snelheid, het Wattageverbruik en meer. Je kan de fiets klein inklappen waardoor deze nog maar 85x40cm groot is. Let echter wel op dat deze fiets 18kg weegt.
De Maxi de Luxe gebruikt een duale sensor voor de trapondersteuning, waardoor je nooit te hard hoeft te trappen. Daarnaast heeft deze fiets een flinke accu van wel 460 Watt. Hier kan je dus uren mee fietsen zonder de accu tussendoor op te hoeven laden. De fiets weegt 20kg en heeft een bandgrootte van 20 inch. Bovendien bevat de fiets 6 versnellingen en kan je via het handige Lcd-scherm de ondersteuning regelen terwijl je fietst. Opgeklapt past de fiets probleemloos in de achterbak van vrijwel elke auto.
De Scamper S600 heeft een actieradius van 40-60 km en een accu van 250 Watt. Deze kan echter gemakkelijk geüpgraded worden waardoor je dan zelfs tot 100 km zou kunnen fietsen! De fiets heeft zeven verschillende versnellingen en een krachtige middenmotor voor goede ondersteuning. De accu is zeer stil, zodat je in alle rust van de omgeving kan genieten tijdens het fietsen.
Voor de liefhebbers van een kleine, maar fijne fiets is de OUXI ideaal! De wielen hebben een hoogte van slechts 12 inch en de fiets weegt zelf maar 17 kg. De motor heeft een capaciteit van 350 Watt en kan hiermee zo’n 45 tot 50 km bereiken. De fiets heeft bovendien schokabsorptie en heeft een dubbel schijfremsysteem voor een comfortabele fietstocht. De fiets kan niet volledig ingeklapt worden, maar juist daarom is het kleine frame van 104x73cm erg fijn om mee te nemen.
Deze strak-uitziende fiets van Windgoo werkt zowel als elektrische step als fiets. Je kan er dus zelf voor kiezen of je gebruik maakt van de pedalen of niet. De batterij zit in het midden van de fiets en de fiets zelf kan opgevouwen worden tot een grootte van 67x38x57cm, lekker klein dus! De motor heeft 350 Watt en kan dus zo’n 45 tot 50 km bereiken met ondersteuning en 15-18 km wanneer je puur elektrisch rijdt. Het frame is gemaakt van ijzer en hij bevat zowel voor- en achter een schijfrem. Wat wil je nog meer?

Zoals je kan zien, zijn er veel verschillende elektrische vouwfietsen om uit te kiezen. Mocht je hier geen leuke tussen zien staan, dan kan je via onderstaande knop door naar de webshop om verder te kijken! 

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter