Beste elektrische step

Ben je op zoek naar de beste elektrische step, dan kunnen we dat ons heel goed voorstellen! Een e-step biedt vele voordelen en wordt daarom steeds vaker gekocht. In vele steden, zowel in Nederland als (vooral) in het buitenland, is de step niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

In onderstaand artikel hebben we ons best gedaan om je zo goed mogelijk te informeren over elektrische steppen. Waar let je bijvoorbeeld op bij je aankoop? En mag elke elektrische step in Nederland legaal op de openbare weg gebruikt worden? En wat voor steppen zijn er eigenlijk?  We hopen dat we je kunnen helpen bij het kiezen van de voor jou beste elektrische step, want je zal er veel profijt van hebben!

De beste elektrische step kopen: wat zijn de voordelen?

 • Je zoeft overal lekker snel tussendoor.

  Een elektrische step is gemakkelijk om flexibel mee te kunnen rijden. Je manoeuvreert je gemakkelijk door smallere stukjes op straat, waar je normaal gesproken met bijvoorbeeld een scooter niet langs had gekund.

 • Je kunt een elektrische step gemakkelijk meenemen.

  Stel dat je dagelijks met de trein naar de werk gaat. Veel mensen hebben dan bijvoorbeeld een vouwfiets of gaan met de bus vanaf het station naar hun werk. Een goede e-step is vaak licht en gemakkelijk op te vouwen – al ligt het er natuurlijk wel aan, wat voor model je koopt. Mocht je het belangrijk dat je step gemakkelijk mee kan onderweg, dan is het goed om hierop te letten bij je aankoop. Oja, en wat ook fijn is om te weten: je hoeft geen extra treinkaartje te kopen als je de step in de trein meeneemt (bij een fiets moet dat wel).

 • Elektrisch steppen is ideaal voor korte afstanden.

  Je pakt de step, gaat de straat op en je bent al weg! Terwijl dit bij het gebruiken van een fiets of een auto vaak toch wat meer gedoe is. Denk aan parkeerplaatsen, fietsenstallingen, je fiets op slot doen etc. Daarbij gaat het elektrisch steppen vaak ook sneller dan wanneer je de fiets neemt.

 • Het is beter voor het milieu.

  Dat spreekt voor zich: je bent niet bezig met het uitstoten van giftige gassen (als je met de bus of auto onderweg bent). Een elektrische step is namelijk elektrisch en wordt opgeladen via een accu.

 • Het is fysiek niet zwaar om elektrisch te steppen.

  Tijdens het elektrisch steppen doe je namelijk  minder moeite dan wanneer je bijvoorbeeld fietst. De step moet je vaak even in beweging zetten door één keer je voet af te zetten. Daarna gaat alles vanzelf – okee, je moet alleen nog sturen 😉

 • Een elektrische step kost niet veel onderhoud.

  Daarnaast is de step niet duur in gebruik. Je zult dus waarschijnlijk een éénmalige investering doen als je de step koopt, waarna je er niet veel omkijken meer naar zal hebben. De step zit namelijk vrij simpel in elkaar en kan niet gemakkelijk kapot gaan. En je hoeft niet te tanken natuurlijk!

Elektrische step opvoeren

Van de echte snelheidsduivels onder ons snappen we dat je elektrische step altijd wel een tikje sneller mag. Toen wij eenmaal een beetje met onze e-step konden omgaan, werd het voor ons al snel de vraag wat er allemaal mogelijk was.

Google dus of het mogelijk is voor de step die jij op het oog hebt, mits je je kan vinden in de bovenstaand bevinding.

De beste elektrische step Top 5

Hieronder zie je de Top 5 lijst met de volgens ons beste e-steps. Klik op de knop “bekijk” voor meer informatie in de webshop, of lees verderop in dit artikel waar je op moet letten bij het kopen van een goede elektrische step.

Wil je een top 5 zien met de beste steps voor volwassenen?

De Xiaomi M365 Pro is de vernieuwde versie van de zeer populaire Xiaomi M365 e-step. Het model is niet alleen vernieuwd, maar ook verbeterd ten opzichte van de klassieke M365. En dat betekent dat deze Pro met name meer vermogen heeft dan zijn voorganger. De step kan tegen een regenbui en is stofdicht. Daarnaast kan hij tot 25 km per uur en houdt hij een persoon van maximaal 100 kilo. De accu houdt het tot 45 minuten lang vol. Daarnaast zijn de banden 8,5 inch. En last but not least: de step heeft een app die bijgeleverd wordt. Je kan dan al je prestaties bijhouden via je smartphone. Handig!  
More details +
Pluspunten:
 • Flink vermogen
 • Lange accuduur
 • Een bijgeleverde app om o.a. je snelheid en rijpatronen bij te houden
Minpunten:
 • Deze step is wat zwaarder dan zijn voorganger, namelijk 14,2 kilo.
Een van de beste elektrische steps die momenteel op de markt is, is wel deze van Segway. Dit bekende merk heeft zich gewaagd aan het maken van e-steps en met succes: deze Ninebot is licht (14 kilo) en heeft een goede accu waardoor hij erg snel is. Hij kan tot maximaal 100 kilo dragen. Laad de step voor ongeveer 7 uur op en je kan er vervolgens 45 kilometer mee rijden zonder tussentijds de accu op te hoeven laden. De step heeft LED lichten én cruise control, waardoor je zeker weet dat je de maximum toegestane snelheid niet zal overtreden.
More details +
Pluspunten:
 • Tot 45 kilometer rijden zonder tussendoor op te hoeven laden - dus een flinke actieradius
 • Snelheid
Minpunten:
 • Het spatbord is aan de kleine kant, waardoor regen weer omhoog kan spatten via het achterwieltje
 • De vering kan beter
Deze step van het merk Razor is wat ons betreft een prima keuze. Hij is betaalbaar en de accu houdt het tot 40 minuten lang vol. De step weegt 18 kilo en kan tot 24 kilometer per uur. Een groot voordeel is het bijgeleverde zitje - als je daar behoefte aan hebt natuurlijk. Het kan voordelen bieden ten opzichte van de wet, omdat een step met zadel eerder wordt gezien als een bromfiets. Check hiervoor van tevoren voor de zekerheid wel de regels vanuit de overheid. Daarnaast is een zitje handig als je tussendoor wilt gaan zitten. De step kan bestuurders tot 100 kilo aan.
More details +
Pluspunten:
 • De step heeft een zadel, dat is prettig om af en toe op te gaan zitten
Minpunten:
 • Rijdt tot 24 kilometer per uur, wat niet erg snel is
 • De step is wat zwaarder (18 kg)
 • Hij kan wat lawaaierig zijn vergeleken met andere steps
 • De step is niet in te klappen
Deze step van het merk Phaewo is niet de enige die opvouwbaar is, maar is wel een van de lichtste (12 kilo). Daardoor is het een goede step om onderweg mee te kunnen dragen. Daarnaast kan de step bestuurders tot 120 kilo aan, wat meer is dan de meeste elektrische steps. Je rijdt er een maximale snelheid van 25 kilometer per uur mee, en de accu houdt het vol tot 15 á 25 kilometer. Voordeel is wel dat de accu ook weer snel is opgeladen, namelijk binnen 3 uur. De step heeft 2 snelheden, verlichting en 8,5 inch banden. En oja, het opvouwen gaat ook nog eens erg snel en gemakkelijk!
More details +
Pluspunten:
 • Lichte step, handig om mee te dragen
 • Kan meer gewicht hebben dan de meeste e-steps
Minpunten:
 • De accu houdt het niet heel lang vol (20 minuten ongeveer), maar is wel weer snel opgeladen
Een klassieker binnen de wereld van de elektrische steps is deze Xiaomi M365. Het is de meest verkochte step, of in ieder geval voordat zijn opvolger (de M365 Pro) op de markt kwam. De step is vrij licht met zijn 12,5 kilo en is op te vouwen, dus een prima optie voor personen die de step onderweg mee moeten dragen (bijvoorbeeld in de trein). De step is belastbaar tot 110 kilo. Bij je aankoop krijg je een app om je snelheden, afstanden enzovoorts te kunnen inzien via je smartphone. De step heeft meerdere beveiligingen, waardoor hij veilig en duurzaam is om op te rijden.
More details +
Pluspunten:
 • Handige step voor onderweg ivm de lichtheid van het gewicht, en omdat de step opvouwbaar is
 • App om je prestaties in te zien
 • De step is veilig door meerdere beschermingsinstellingen
Minpunten:
 • De step houdt het met één acculading tot 25 minuten vol, wat iets minder is dan de M365 Pro van Xiaomi

Een elektrische step kopen: waar moet je op letten?

 • Is de step toegestaan op de openbare weg?
  Niet alle steps zijn namelijk goedgekeurd door het RDW. Rijd je met een e-step op straat die niet officieel is goedgekeurd, dan loop je het risico dat je step wordt ingenomen. Daar tegenover staat, dat de steps in de praktijk vaak gedoogd worden. Wellicht doordat de Nederlandse overheid bezig is met het testen van e-steps in verschillende steden, waardoor de kans bestaat dat de e-step legaal zal worden in de toekomst. Daarnaast zijn er mensen die doen alsof de step niet elektrisch is, door af en toe mee te stappen/bewegen. Dit is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid 😉
  We raden je zeker aan om, voordat je tot een aankoop overgaat, goed de regels en wetten te controleren.
 • Is de step geschikt voor volwassenen of voor kinderen?
  In veel gevallen kunnen steps namelijk maar tot 50 á 60 kilo aan gewicht dragen. De steps die we hierboven hebben beschreven, zijn echter zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen. Deze e-steps kunnen namelijk meestal rond de 100 kilo aan.
 • Wil je dat de step een zadel heeft?
  Een zadel kan natuurlijk erg comfortabel zijn als je af en toe wilt kunnen zitten tijdens het steppen/rijden! De elektrische step wordt dan bijna een kruising tussen een scooter en een step. We hebben hier trouwens ook een los artikel over geschreven, met een selectie van de beste elektrische steps met zadel
 • Is de accu van goede kwaliteit?
  Dit is namelijk erg bepalend voor het gebruik van de e-step. Laadt de accu langzaam op, dan moet je hier uren of zelfs een halve dag op wachten. En het is wel zo prettig als de e-step het langer dan 10 minuten volhoudt zonder dat je hem tussendoor hoeft op te laden. Goede e-steps laden meestal op in zo’n 6 á 7 uur en houden het ongeveer 25 tot 45 minuten vol voordat de accu op is.
  Natuurlijk is het wel afhankelijk van je eigen gewicht en het soort wegen waarop je rijdt, hoe snel de accu op is. Ook speelt het een rol wat voor soort banden de step heeft. Rijd je bijvoorbeeld veel tegen hellingen op, ben je wat zwaarder en rijd je op onverhard terrein, dan zal de accu waarschijnlijk sneller op gaan. In principe kun je er vanuit gaan dat de steps die we in onze Top 5 lijsten meenemen, ook over een goede accu beschikken. Zijn de reviews over de steps goed, dan is de accu vaak ook prima. Maar check zeker de specificaties voordat je tot een aankoop overgaat.
  Soms is het trouwens ook mogelijk om een losse accu te kopen via webshops, mocht de accu van je step kracht verloren zijn. En sommige e-steps hebben een extra externe batterij om de accu meer vermogen te geven.
 • Wat is het vermogen van de e-step?
  Dat wil zeggen, hoe snel de step vaart kan maken (accelereren). Dit wordt bij elektrische steps uitgedrukt in watt. Hoeveel watt je nodig hebt, hangt af van het soort wegen waarop je wilt gaan rijden. Ben je bijvoorbeeld van plan om tijdens je vakantie veel bergop te rijden, dan heb je toch al gauw een vermogen van 750 watt nodig in plaats van 500 watt.
  Waar je in ieder geval voor moet zorgen, is dat de step méér vermogen heeft dan 250 watt. Elektrische steps van minstens 500 watt hebben vaak de voorkeur.
  In het algemeen zijn de steps met meer vermogen, ook wat duurder in aanschaf. Het is dus een afweging of je iets meer wilt besteden, om zo een e-step te kopen met wat meer kracht.
 • Moet de elektrische step inklapbaar zijn?
  Veel steps zijn tegenwoordig inklapbaar, maar lang niet allemaal. En in het geval je graag met de step in de trein reist, de step mee wilt nemen in de auto of hem graag netjes ergens op wilt kunnen bergen thuis, is het erg handig als de step in te klappen is. Meestal is dit snel gedaan, aangezien de beste elektrische steps een simpel en snel inklapsysteem hebben.
 • Heeft de step verlichting?
  Dit is een belangrijk element om op te letten, aangezien dit een wettelijke eis is. Het is illegaal om zonder verlichting met je step door het donker of door slecht weer te rijden. Maar in principe is het geen ramp als je step geen verlichting heeft uit zichzelf. Je kan namelijk erg gemakkelijk zelf lampjes kopen en deze aan de e-step bevestigen. Net als dat veel mensen kleine lampjes kopen en deze aan hun fiets bevestigen.
 • De grootte van de wielen.
  Hoe groter de wielen van de step zijn, hoe gemakkelijker het is om je evenwicht te houden. Daarnaast kunnen dikkere banden erg prettig zijn op onverharde wegen, zoals zandweggetjes of stukken waar geen asfalt ligt. Zelfs op tegels kan het prettiger zijn als je wat dikkere wielen hebt. Een e-step met dunne wieltjes en slechte vering gaat meer schokken en kan eerder omvallen.
 • Een goede vering.
  Het is wel zo prettig als de e-step een vering heeft. Vooral als je er off road mee wilt kunnen rijden. Zo voorkom je dat de step gaat “kletteren” of schokken, wat trouwens ook erg vervelend voor o.a. je rug kan zijn.
 • Heeft de step een goed remsysteem?
  Dat spreekt uiteraard voor zich. Als je onverwachts hard moet remmen, is het wel zo prettig als de elektrische step meewerkt, zodat je geen ongelukken krijgt. De beste e-steps hebben een dubbel remsysteem, dat wil zeggen zowel bij de voor – als achterband. Schijfremmen of v-remmen werken hierbij het beste. Rembanden kunnen gevaarlijker zijn en sneller zorgen voor slijtage.
 • Hoeveel weegt de step?
  Een lichte step is natuurlijk gemakkelijker rond te dragen. Dat kan erg handig zijn als je vaak met de step onderweg bent. Een zwaardere step kan daarentegen in sommige gevallen kwalitatiever zijn, doordat het materiaal steviger is en minder snel kapot gaat. De beste optie is een lichte step die van een stevig materiaal gemaakt is.
 • Is de step waterdicht?
  De meeste e-steps zijn in ieder geval spatwaterdicht. De mate van waterdichtheid wordt meestal weergegeven met een IP waarde. Dit zijn de verschillende IP waardes en hun eigenschappen:
  IP20: stofdicht
  IP21: drupwaterdicht
  IP23: regenwaterdicht
  IP44: spatwaterdicht
  IP54: stofdicht en kan een regenbuitje hebben
  IP55: spuitwaterdicht
  IP65: waterstraaldicht
  IP67 en IP68: kan gedurende een korte tijd onder water gehouden worden en is stofdicht
 • Hoeveel geluid maakt de elektrische step tijdens het rijden?
  Het is natuurlijk prettiger als een e-step niet veel lawaai maakt. Meestal kun je in de reviews van andere klanten lezen of een step wat stiller is of veel geluid maakt. Soms staat het tevens in de beschrijving op de webshop.
 • De prijs.
  Er zijn veel verschillende soorten e-steps op de markt, in allerlei verschillende vormen en maten. Een goedkope elektrische step is natuurlijk prettig voor je portemonnee, maar soms lever je dan toch wat kwaliteit in. Je kunt ervoor kiezen om iets meer uit te geven om een betere, meer duurzame step met meer vermogen te kunnen gebruiken. Mocht je net beginnen met e-steppen, dan kunnen we ons voorstellen dat je eerst voor een goedkopere optie gaat. Zo kun je eerst kijken of het iets voor je is.
  Er zijn trouwens ook hele betaalbare, goede elektrische steps op de markt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Xiaomi M365.
 • Van welk merk is de step?
  Er zijn verschillende merken die zich specifiek bezig houden met elektrische steps en vervoersmiddelen die erop lijken. Denk aan Segway, die natuurlijk bekend staan om het gelijknamige elektrische vervoersmiddel. Daarnaast is een bekend merk Xiaomi. Zij verkopen de meest populaire elektrische step, namelijk de Xiaomi M365 (pro). Daarnaast is Razor ook een veel voorkomend merk. Een bekender merk hoeft niet per definitie beter te zijn, maar in veel gevallen zijn de bekendere merken wel meer bedreven en gespecialiseerd in elektrische steps/vervoersmiddelen.
 • Moet ik een helm kopen?
  Of je verplicht bent om een helm te dragen als je op je elektrische step rijdt, hangt er vanaf hoe de step wordt geclassificeerd. Als de elektrische step wordt gezien als een “motorstep” en harder kan rijden dan 25 kilometer per uur, dan ben je verplicht om je helm te dragen tijdens het rijden. Als de step wordt gezien als een “bijzondere bromfiets“, dan hoef je geen helm op te doen. Check voor de zekerheid altijd even de website van de overheid om zeker te weten of je een helm op moet doen tijdens het elektrisch steppen. Ook vind je informatie op de website van de politie of die van het RDW.
 • Wil je dat de step met een app verbonden is?
  Er zijn steeds meer elektrische steps, waaronder die van Xiaomi, die worden geleverd met een app. Zo kun je via je smartphone in de gaten houden welke afstanden je hebt afgelegd, hoe snel je bent gegaan enzovoorts. Dat kan natuurlijk erg leuk en handig zijn!

Hieronder nog eens het overzicht van de top 5 beste elektrische steps. We hebben deze selectie met veel zorg geselecteerd. Dit doen we door te kijken naar de prijs/kwaliteitsverhouding van de steps, maar met name door de klantervaringen te vergelijken. Het is het belangrijkst dat klanten zelf goede ervaringen hebben met de steps. Daarnaast hebben we onze kennis over de verschillende materialen en specificaties gebruikt om deze selectie te kunnen maken. We hebben het tot op de bodem onderzocht, zodat jij dit niet meer hoeft te doen!

Beste elektrische steps

We hopen dat we je hebben kunnen helpen bij het kiezen van de beste elektrische step. Er zijn natuurlijk meerdere soorten steps verkrijgbaar, dus het kan ook lonend zijn om op zoek te gaan naar steps met bepaalde eigenschappen. Zo hebben we ook een Top 5 lijst gemaakt over elektrische steps voor volwassenen en elektrische steps met zitje.

Mocht je na het lezen van dit artikel tips, opmerkingen of vragen hebben dan kun je je bericht achterlaten via ons contactformulier, óf het reactieformulier hieronder. Zo kun je mogelijk ook andere klanten helpen bij het vinden van de beste e-step!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter