Elektrische step met zadel

Voor wie op zoek is naar de beste elektrische step met zadel, hebben we in dit artikel een mooi overzicht gemaakt. We hebben gekeken naar de meest populaire e-steps met zadel, met een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Maar het meeste belang hechten we aan de klantervaringen, het vermogen en de kwaliteit van de accu. En niet te vergeten: in hoeverre de elektrische zitstep legaal te gebruiken is op straat in Nederland.

 

Een elektrische step met zadel: wat zijn de voordelen?

Het spreekt natuurlijk voor zich dat een zadel geschikt is om lekker op te gaan zitten! Bij een elektrische step met zadel, oftewel een zitstep voor volwassenen, kun je echter kiezen of je het liefst wilt gaan staan of zitten. Dat is met name erg prettig voor de langere afstanden die je met de step aflegt. Constant staan kan voor veel mensen toch net iets te vermoeiend zijn. Sommige elektrische steps hebben trouwens een zadel dat inklapbaar is. Dan kun je kiezen of je gebruik wilt maken van het zitje, of dat je liever blijft staan. 

Daarnaast krijgt een elektrische step met zitje door het zadel iets weg van een scooter: het wordt een soort kruising tussen een step en een scooter. Vooral als de step door het RDW is geclassificeerd als een “bijzondere motorfiets”.

Let op: niet alle e-steps met zadel zijn toegestaan op straat

En dat geldt ook voor de elektrische steps met zadel die we hieronder beschreven hebben. Het is dan absoluut belangrijk om bij je aankoop eerst even te checken of de step op straat gebruikt mag worden. In het lijstje hieronder zijn in ieder geval zitsteps verwerkt die gewoon toegestaan zijn op de openbare weg in Nederland. Je kunt dan zonder problemen je e-step met zadel gebruiken op de weg.

Hieronder in het overzicht kun je ook lezen welke zitstep wel, en welke niet toegestaan is volgens de wet. Er zijn trouwens wel veel mensen die elektrische steps gebruiken die eigenlijk niet officieel zijn toegestaan. Dit is natuurlijk je eigen verantwoordelijkheid. We horen vaak dat de e-steps worden getolereerd en dat er niet veel bekeuringen voor worden gegeven. Maar je kan natuurlijk pech hebben, waardoor je step wordt ingenomen door de politie.

Wil je alle e-steps zien die zijn toegestaan? Checken dan ons artikel: elektrische step voor openbare weg.

Beste elektrische step met zadel: Top 5

Deze step van het merk Razor is wat ons betreft een prima keuze. Hij is betaalbaar en de accu houdt het tot 40 minuten lang vol. De step weegt 18 kilo en kan tot 24 kilometer per uur. Een groot voordeel is het bijgeleverde zitje - als je daar behoefte aan hebt natuurlijk. Het kan voordelen bieden ten opzichte van de wet, omdat een step met zadel eerder wordt gezien als een bromfiets. Check hiervoor van tevoren voor de zekerheid wel de regels vanuit de overheid. Daarnaast is een zitje handig als je tussendoor wilt gaan zitten. De step kan bestuurders tot 100 kilo aan.
More details +
Pluspunten:
 • De step heeft een zadel, dat is prettig om af en toe op te gaan zitten
Minpunten:
 • Rijdt tot 24 kilometer per uur, wat niet erg snel is
 • De step is wat zwaarder (18 kg)
 • Hij kan wat lawaaierig zijn vergeleken met andere steps
 • De step is niet in te klappen
Deze e-step is een van de weinig steps die je legaal op de openbare weg mag gebruiken in Nederland! Dat is volgens ons toch wel een van de grootste voordelen van deze step. Daarnaast is hij technisch gezien ook helemaal niet slecht: je kunt de step opvouwen, hij haalt max 21 kilometer per uur, en houdt het vervolgens tot 30 minuten lang vol. Het vermogen van de step is 500 watt, en hij is in ongeveer 7 uur opgeladen. Wie de step veel zal willen gaan dragen is het wel een nadeel dat de step 43 kilo weegt. Maar dat zorgt anderzijds wel voor een duurzame, stevige kwaliteit. De step heeft een Italiaans tintje (gezien de naam en het design), wat de step origineel maakt. Daarnaast zijn de banden geschikt voor verschillende soorten wegen.
More details +
Pluspunten:
 • Mag op de openbare weg gebruikt worden
 • De step is opvouwbaar
Minpunten:
 • Zwaar (43 kg)
De variatie op de Trendiamo Country is deze elektrische step: Trendiamo City. De step heeft een flink vermogen, namelijk van 800 watt. Daarmee kun je redelijk gemakkelijk heuveltjes op rijden. De step kan tot wel 33 km per uur! Daarnaast heeft de step een grote actieradius, dat wil zeggen dat de step het lang vol kan houden zonder tussentijds opladen. Namelijk tot wel 50 minuten - meer dan de meeste e-steps. De step heeft een zitje en kan tot 120 kilo gewicht aan.
More details +
Pluspunten:
 • Flinke snelheid
 • Hoge actieradius
Minpunten:
 • Zwaar (45 kg)
Deze elekrische step van VidaXL is wat ons betreft een prima keuze als je onder de 50 kilo weegt, bijvoorbeeld voor kinderen. De step kan tot 12 kilometer per uur en heeft een vermogen van 120 watt. De step weegt 11 kg en is daardoor lichter dan veel andere elektrische steps met een zadel. De step is ook opvouwbaar, wat hem geschikt maakt om onderweg mee te nemen of om hem handig op te bergen.
More details +
Pluspunten:
 • Goedkoop
 • Licht van gewicht (11 kilo)
Minpunten:
 • Kan slechts tot 50 kg aan gewicht dragen
 • Heeft niet veel vermogen waardoor de step slechts 12 km per uur kan
Deze e-step met zitje van Cecotec is ook een prima keuze. De step heeft een vermogen van 800 watt, en de step kan tot 35 m per uur, wat vrij snel is. De step is opvouwbaar en is verstelbaar in hoogte. De step kan tot 30 kilometer rijden zonder dat je tussendoor de accu hoeft op te laden. De step weegt 36 kilo.
More details +
Pluspunten:
 • Veel vermogen (800w)
 • Rijdt 35 km per uur, wat meer is dan de gemiddelde e-step
Minpunten:
 • De step is vrij zwaar (36 kg)
 • Met wielen van 8 inch minder geschikt voor offroad gebruik dan andere steps met dikkere wielen

Waar kun je verder op letten bij het kopen van een zitstep of e-step met zitje?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Vandaar dat er ook steeds meer verschillende elektrische steps op de markt zijn. Met of zonder zitje bijvoorbeeld. Maar ook de zitstep kan enorm verschillen wat betreft eigenschappen en specificaties.

Zo kun je voorkeur geven aan een step die inklapbaar is. Dan kun je hem gemakkelijk opbergen en meenemen onderweg.

Ook verschilt het vermogen per e-step. Sommige steps hebben een enorm vermogen waardoor je lekker wat vaart kan maken en gemakkelijker een heuvel op kan rijden.

De accu is trouwens ook zeer bepalend, aangezien het van de accu afhangt hoe lang de zitstep het volhoudt voordat je hem weer opnieuw moet opladen. Meestal is dit zo rond de 25 minuten, maar soms ook langer.
Ook de tijd die het kost om de step weer op te laden kan belangrijk voor je zijn. Zo zijn er steps die al in 1 of 2 uur opgeladen zijn, maar ook heel veel die je minstens 6 uur in het stopcontact moet laten zitten.

We hopen dat we je met bovenstaande selectie hebben kunnen helpen bij het vinden van de beste elektrische step met zadel. Wil je een overzicht zien van alle toegestane elektrische steps? Bekijk dan onze pagina over de beste elektrische steps.

2 Opmerkingen
 1. Ik wou dat er plooibare 2 of 3 wielers elektrisch of niet ter beschikking zouden zijn aan treinstations om bv in een stad te gaan winkelen of naar musea te gaan of op het platteland een natuurtochtje te maken, voor minder mobiele mensen die op die manier mee zouden kunnen met de mobiele mensen. (belastbaar tot 100 kg of meer). Liefst met vervangbare batterijen, die bijvoorbeeld ingeruild kunnen worden in benzinestations of winkels om zo de af te leggen radius te vergroten.

  • Beste Martine

   Wij vinden uw opmerking heel logisch en denken er zelf ook zo over!
   Persoonlijk denk ik dat dit een kwestie van tijd zal zijn. Steeds meer steden door heel Europa laten de elektrische voertuigen toe op de openbare weg, het aanbod in deze service zal waarschijnlijk vanzelf ontstaan.

   Hartelijke groet,
   Het E-wieltjes team

Laat een reactie achter